Een nieuwe site in 5 maanden bovenaan in Google

Case studie Goed Scheiden Arnhem

Goed scheiden Arnhem is een mediator gevestigd in Arnhem. Ze hebben een compleet nieuwe website zonder organisch verkeer. Het doel is om zo snel mogelijk te groeien op de lokale markt en dus binnen deze markt beter zichtbaar te worden op Google.

Dit is een uitdaging, omdat nieuwe websites nog weinig content en autoriteit hebben. Daarom hebben we realistische doelen opgesteld en een stappenplan uitgetekend om deze doelen te behalen.

Doel: De organische positie(s) binnen Google verbeteren om binnen 6 maanden de eerste organische leads te krijgen.

Aanpak

Omdat de website nog compleet nieuw was met weinig content, hebben we de focus gelegd op het creëren van content. Je kunt niet ranken op zoekwoorden zonder deze content dus we hadden twee uitdagingen:  

  1. Het creëren van nieuwe content.
  2. Het optimaliseren van de huidige content.

Voor deze pagina’s is er gekeken naar de lokale seo, aangezien het bedrijf een lokale speler is. Daarnaast zijn lokale zoektermen makkelijker om op te ranken voor een klein/nieuw bedrijf. Er is een uitgebreid zoekwoord onderzoek uitgevoerd, zodat de nieuwe en bestaande pagina’s beter aansluiten bij het zoekgedrag van de doelgroep. Daarnaast hebben we de concurrentie bekeken en een analyse gemaakt van hun content om meer inzicht te krijgen in de doelgroep en de zoekintentie op bepaalde zoektermen. 

Resultaten

  • Binnen 5 maanden stabiel organische en betaalde website leads. 
  • Afgelopen maand (maand 5) 8 leads in één maand .
  • Binnen 5 maanden een nummer 2 positie voor het hoofdzoekwoord, mediator Arnhem. 

Andere klant cases