Van 12K naar 230K organische bezoekers

Hello Amsterdam is een magazine over Amsterdam. Ze vertellen je alles over de stad en wat hier valt te beleven. Het bedrijf kwam bij ons binnen met veel content en organisch verkeer. Het bedrijf wilde nog verder groeien in organisch verkeer en beter ranken voor grote zoekwoorden.

Aanpak 

Hello Amsterdam was al redelijk vindbaar op Google en de zoekwoorden waar ze voor wilde ranken heeft veel concurrentie. Daarom is er een uitgebreide campagne opgesteld voor het bedrijf.

  • Herinrichten site

In eerste instantie is de site heringericht. Zo kwam er een duidelijke en logische flow op de website. Dit is gedaan door interne linking en de locatie van pagina’s te verplaatsen. Dit wordt alleen gedaan na overleg en toestemming van het bedrijf. 

  • Content advies

Nadat de site een logische opbouw heeft gekregen wordt er gekeken naar de nieuwe content. Er is een zoekwoorden onderzoek uitgevoerd en op basis van deze gegevens en die van de concurrentie zijn er nieuwe content ideeën ontstaan. 

Deze content past bij het zoekgedrag van de doelgroep en de intentie. Alleen als dit in overeenstemming is komt er relevant verkeer naar de site. De pagina’s zijn gecreëerd met de richtlijnen van Google en de klantenbehoeftes in het achterhoofd.   

  • On-page seo

De site had al een hoop content. Daarom is deze content geanalyseerd door middel van een content audit. Elke pagina is geanalyseerd en is geoptimaliseerd. De pagina’s kregen grotere en relevante zoekwoorden, de alt text, metadata en lengte van de tekst is allemaal aangepast. Dit is gedaan op de basis van de content audit, een zoekwoorden onderzoek en een concurrentie analyse. 

  • Linkbuilding

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van seo en kan veel doen voor de ranking. Voor een grote site als Hello Amsterdam is het belangrijk dat er kwalitatieve links komen. Daarom is er gekeken naar sites die relevant zijn voor de site, met een hoge autoriteit, trust flow en bezoek volume.

Resultaat

  • Het bedrijf is gegroeid van 12k bezoekers naar 230k organische verkeer, binnen 1,5 jaar.

Gerelateerde artikelen

SEO Tips naar de perfecte pagina
Zoekmachine optimalisatie (SEO)

SEO Tips: in 20 stappen naar de perfecte pagina

Je hebt het internet al afgespeurd naar verschillende SEO Tips, maar hoe maken al deze tips samen de perfecte pagina?

Ik leg je dat graag uit in dit artikel.

Zo heb jij binnen no-time een pagina online staan die mensen naar je website trekt en ze ook op je website houdt! Geen zorgen, ik help je graag met persoonlijke feedback. Daarover lees je meer aan het einde van dit artikel.

Ben jij klaar om de perfecte pagina te gaan maken? Komt-ie:

Google Zoekwoorden voor een 1e plek in Google
Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Hoe voer je een zoekwoord onderzoek uit om 1e te ranken in Google!

Je hebt een mooie website met sterke content en het is belangrijk dat je doelgroep die weet te vinden. Als je meer gratis verkeer op je website wil krijgen spelen Google zoekwoorden een belangrijke rol.

Het vinden van de juiste zoekwoorden is al moeilijk genoeg. Dan heb je niet altijd zin om ook nog veel tijd te besteden aan linkbuilding.

Gelukkig hoeft dat niet altijd. Vandaag laat ik je zien hoe jij in drie stappen zoekwoorden vindt waarmee je hoog kan ranken zonder één minuut aan linkbuilding te besteden.