Crawlen is een veel voorkomende term in de online wereld van SEO. Als jij jouw website wilt optimaliseren is het belangrijk om te weten hoe de zoekmachines jouw website beoordelen. Crawlen is hier onderdeel van.

Wat betekend crawlen?

Crawlen is wat de zoekmachines doen om jouw website te verkennen, zodat jouw website geïndexeerd kan worden. Ze doen dit door gebruikt e maken van een zoekmachinesoftware die bots worden genoemd.

Hoe jouw website geïndexeerd wordt heeft invloed op de vindbaarheid van jouw website. Als jouw site niet goed kan worden gecrawld worden jouw pagina’s ook niet getoond in de resultaten van Google.

Hoe kan ik mijn site beter laten crawlen?

Er zijn dingen die jij zelf kunt doen om je site beter vindbaar te maken door de zoekmachines te helpen met crawlen.

De bots van Google bewegen zich over de site door gebruik te maken van interne links. Interne links zijn links die je plaats op je site van de ene pagina naar de andere pagina.

Zorg dus dat op elke pagina op je site links worden geplaatst naar andere relevante pagina’s en andersom. Zo worden alle pagina’s gevonden en wordt jouw website beter vindbaar.

Uiteraard moet je meer doen dan alleen interne links plaatsen om jouw vindbaarheid te verbeteren. Wil jij weten wat je nog meer kunt doen? Lees dan onze andere artikelen of blogs.