Citations

Citations

Citations zijn een belangrijk onderdeel van de lokale SEO. Het kost wat tijd, maar je kunt op veel website een gratis citation plaatsen. Ze helpen je beter vindbaar worden op de lokale markt en verhogen jouw autoriteit. Laat deze kans dus niet liggen!

Wat zijn citations?

Citations zijn vermeldingen van jouw bedrijfsgegevens op andere websites. Op veel websites mag jij gratis jouw bedrijf vermelden met alle belangrijke bedrijfsgegevens. Een aantal citations site zul je vast kennen, denk aan: Facebook, LinkedIn, Telefoonboek.nl en Yelp. Op deze websites kun jij jouw gegevens plaatsen en dan hebben we het vooral over de NAT.

De NAT staat voor: naam, adres en telefoonnummer. Dit zijn de belangrijkste gegevens van jouw bedrijf en moeten altijd precies hetzelfde worden genoteerd in de citations.

Waar moet ik rekening mee houden bij citations?

Citations zijn niet zo moeilijk. Wel zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voordat je begint met het plaatsen van citations. Lees dus eerst onderstaande tips door:

  1. NAT vooraf noteren. De NAT gegevens moeten altijd worden ingevuld en deze moeten altijd precies het zelfde worden genoteerd. Om fouten te voorkomen kun je deze NAT informatie eerst ergens noteren. Bewaar ze ook nadat je klaar bent met het plaatsen van citations. Dan weet je altijd welke gegevens in de citations staat.
  2. Zorg dat je Google My Business account is geoptimaliseerd. Voordat je begint met de citations is het verstandig om jouw GMB account eerst te optimaliseren. Als deze helemaal klopt kun je hier alle informatie halen die je nodig hebt voor de citations.
  3. Noteer de geplaatste citations. Als jij aan de slag bent geweest met de citations is het slim om ergens te noteren welke citations er allemaal zijn geplaatst. Als er dan ooit iets veranderd aan jouw bedrijfsgegevens weet je precies waar je ze moet aanpassen.
  4. Noteer hier ook je inloggegevens. Bij veel citations moet je inloggegevens invullen. Het is dan wel zo handig dat je deze kunt terug vinden. Schrijf dus ook in de lijst met citations de inloggegevens erachter. Dan kun je altijd makkelijk inloggen.

Voordelen Citations

Zoals ik hierboven al aangeef zijn citations onderdeel van de lokale SEO. Dat betekent dat als je de citations invult je werkt aan de lokale vindbaarheid van jouw website. Dus als jij vooral of veel lokale klanten hebt is het belangrijk dat je aan de slag gaat met de citations. De voordelen van lokale vindbaarheid zijn:

  1. Zichtbaar in local pack. Deze neemt veel ruimte in beslag en heeft een hoge CTR.
  2. Zichtbaar als er lokale zoekwoorden worden gebruikt.
  3. Zichtbaar in Google Maps

Naast de lokale zichtbaarheid hebben citations ook invloed op jouw autoriteit. Citations zijn als het ware ook backlinks en vallen onder linkbuilding. Hierdoor worden ze meegenomen in de berekening van jouw domein rating. Hoe hoger jouw domein rating is hoe makkelijker het wordt om te ranken voor belangrijke zoekwoorden.

Citations plaatsen is dus makkelijk, gratis en heeft meerdere voordelen. Zonde dus om deze kans te laten liggen. Maar vergeet niet dat citations plaatsen een klein onderdeel is van SEO. Met alleen deze citations ga je het niet redden. Zorg dus dat je ook aan de slag gaat met andere onderdelen van SEO.