H1 tag

H1 tag

Een H1 tag is een technische term voor de titel van de pagina. Deze H1 tag wordt meegenomen in de beoordeling van jouw pagina. Daarom is het belangrijk om de tag goed te gebruiken voor de beste vindbaarheid. In dit artikel leer jij alles over de H1 tag.

Wat is een H1 tag?

Zoals ik al vertelde is de H1 tag de titel van jouw website. Met deze tag kun je communiceren met Google en begrijpt de zoekmachine dat dit de titel is van jouw pagina. Houd er rekening mee dat je dit vaak zelf moet aangeven bij het maken van de pagina.

De H1 tag is onderdeel van on-page SEO en helpt jouw website beter vindbaar te maken. Maar je moet de H1 tag wel juist invullen.

Waar plaats ik een H1?

De H1 is de titel en die plaats je natuurlijk bovenaan de pagina. Zorg er wel voor dat je altijd maar één H1 tag per pagina staat. En dat er geen andere koppen boven de H1 staan. Je leest verderop meer over de overige koppen.

Hoe vul je de H1 tag in?

Om je H1 tag goed in te vullen begin met een zoekwoordonderzoek. Je wilt namelijk het gekozen hoofdzoekwoord in de H1 tag plaatsen. Voor het beste resultaat wil je het hoofdzoekwoord vooraan in de titel plaatsen. Maar doe dit alleen als het op een originele manier kan worden geplaatst.

Naast het zoekwoord plaatsen wil je de titel ook uitnodigend maken en de lezer overtuigen om verder te lezen. Kijk bij de concurrentie voor inspiratie en bedenk een unieke titel voor je eigen pagina.

Wat komt er na de H1 tag?

Na de H1 tag komt er altijd een H2 tag, dit is een tussenkop. Na de H2 tag komt er of een H3 (sub-onderwerp) of nogmaals een H2. Vaak zul je niet verder hoeven gaan dan een H2 of een H3, maar het gaat zover als tot een H6.