Wil jij meer halen uit jouw website? Leads buiten je eigen netwerk genereren of je conversie verhogen via jouw site? Dan ben jij op zoek naar een online marketing specialist! Een internet marketing specialist is een breed begrip van zoekmachine optimalisatie tot het maken van een design voor een website. Je leest hier alles over wat een online marketing specialist doet en wat ze voor jou kunnen betekenen. 

Inhoudsopgaven online marketing specialist

Wat doet een online marketing specialist?

Een online marketing specialist houdt zich bezig met het vermarkten van producten of diensten over het internet. Dit doen ze door middel van:

Deze onderdelen kunnen allen worden ingezet om jouw website hoger te laten ranken in Google. Met het doel meer bezoekers en conversie te genereren via de site. Elk bedrijf is anders en heeft andere doelen, daarom is elke campagne anders. 

Waarom een online marketing specialist?

Er zijn verschillende redenen om een online marketing specialist in te huren. Ieder bedrijf met een website kan hier zijn voordeel uithalen. Hieronder hebben wij de vijf belangrijkste redenen omschreven om een online marketing specialist in te huren. 

1. Concurrentie voorblijven 

Online marketing wordt steeds belangrijker en steeds meer bedrijven gaan hierin mee. Hierdoor wordt het steeds moeilijker om te ranken voor grote zoekwoorden. Een basis kennis is seo is hierdoor niet meer genoeg. Maar ook als er nog weinig wordt gedaan aan online marketing kan dit een kans zijn voor jouw bedrijf. Wanneer je achter blijft zal je niet meer gevonden worden via Google. Zonde, omdat er nog zoveel kansen zijn te vinden online. 

Meer weten over hoe je hoger kom in Google? Lees dan hier hoe je dat doet.

2. Structureel meer bezoekers, leads en conversie

Door jouw website te optimaliseren op basis van de richtlijnen van Google en jouw klanten wordt je website niet alleen beter gevonden maar ook beter gelezen. Hierdoor komen er structureel meer bezoekers, leads en daardoor meer conversie. Een manier om je bedrijf te laten groeien.

Weten hoe je de conversie kan optimaliseren op je website? Bekijk dan hier de tips.

3. Je klant optimaal bereiken

Door een duidelijke contentstrategie te formuleren je doelgroep in kaart te brengen kan je jouw potentiële klanten optimaal bereiken. Voor elke fase in de klantreis wordt er content gecreëerd, die relevant is voor jouw klant. In elke fase heeft de doelgroep een andere behoefte waarop ingespeeld kan worden. 

4. Groter bereik

Het internet is immens groot en heeft een bereik die je offline niet gaat halen. Door dit in je voordeel te gebruiken zal je bedrijf snel groeien. Je kan snel en vaak zelfs gratis mensen bereiken door jouw pagina’s te optimaliseren en content te creëren op basis van de behoeftes van jouw doelgroep. 

5. Inzicht 

Door je analytische gegevens bij te houden krijg je meer inzicht in jouw bezoekers, klanten en bedrijf. Je leert het gedrag kennen en hoe je dit kan beïnvloeden. Je ziet welke strategie wel werkt en welke niet. Door deze inzichten te gebruiken wordt jouw strategie steeds beter en zal je bedrijf blijven groeien. 

Waarom Dok Online

Dok online is een online marketing bureau gespecialiseerd in zoekmachine marketing. Dit houdt in dat wij jouw bedrijf helpen zo veel mogelijk te halen uit je website. Door deze zo te optimaliseren dat zowel Google en jouw klanten goed reageren op de content. Wij houden ons bezig met: seo, sea, content marketing, linkbuilding en analytics. 

Een online marketing bureau vinden is niet altijd makkelijk en daarom adviseren wij altijd om met meerdere partijen in gesprek te gaan. Alleen zo weet je welke specialist het beste past bij jouw bedrijf. Als je verder zou gaan met Dok Online zou je het volgende kunnen verwachten: 

Unieke tools 

Dok Online werkt met unieke tools die nergens anders zijn te vinden. Deze tools bestaan uit uitgebreide analyse documenten, waarmee jouw gehele site kunnen analyseren door de informatie te gebruiken van Semrush, Ahrefs, Google analytics, Google search console en Screaming frog. Door deze gegevens overzichtelijk te plaatsen in 1 document. Een overzichtelijk bestand met alle nodige informatie bij elkaar. 

Complete transparantie

Het is niet gek dat je bij een online marketing specialist alleen de resultaten krijgt te zien. Toch geloven wij bij Dok Online dat niet alleen de resultaten maar ook hoe je aan deze resultaten bent gekomen belangrijk is. Wij laten jou meekijken in het gehele proces. Wij stellen aan het begin van de campagne een planning op, hier kun je live zien waar aan gewerkt moet worden, wat al af is en wat we in de toekomst nog voor je gaan doen. Alles wordt gedeeld in jouw persoonlijke Google Drive klanten map. Alleen wij en jouw medewerkers kunnen hierin. Hierdoor is alles transparant en zijn er geen ontelbare mails nodig voor elke kleine aanpassing. 

Duidelijke communicatie

 Dat alle gegevens te zien zijn is natuurlijk fijn, maar als je hier geen verstand van hebt kan je er nog niks mee. Daarom plaatsen wij onze aanbevelingen duidelijk en overzichtelijk in een presentatie. Hier kan je in gewone taal lezen wat de volgende stappen precies zijn. Deze presentatie bespreek je met jouw contactpersoon tijdens de campagne. Als je nog vragen hebt, geen probleem! We leggen je graag alles uit, zodat jij ook verder kan. 

Elke maand krijg je een maandelijks resultaten bestand opgestuurd zodat jij de resultaten kan bijhouden tijdens de campagne. Ook deze wordt uitgebreid met je besproken. 

Resultaat

Resultaat, want daar gaat het natuurlijk allemaal om. Je gaat niet investeren in een bedrijf zonder dat je weet welke resultaten ze behalen. Wij garanderen geen exacte cijfers, wel garanderen wij positieve resultaten. Voor elk bedrijf zijn de doelen anders en daarom ook de resultaten. Daarom bewijzen we onze waarde door onze case studies te delen.